Доступність посилання

ТОП новини

До чого Путін підштовхує Порошенка? (Огляд преси)


Вторгнення на територію України військ Росії свідчить, що українські вояки провели успішну операцію в Донецькому аеропорту – експерт

Вторгнення на територію України російських військ свідчить, що українські військові провели успішну операцію в Донецькому аеропорту, переконаний експерт тижневика «Країна». Вони навчилися воювати й можуть концентрувати сили для удару. Путін боїться, щоб це не стало початком наступу української армії для відвоювання територій окупованого Донбасу. Порошенко після недавнього теракту у Волновасі отримав карт-бланш перед міжнародною громадськістю і заявляє, що Україна не може сидіти склавши руки, коли обстрілюють її мирних жителів. Тому він показує свою рішучість військовим способом і не отримує негативної реакції від Заходу. Загалом же, на думку експертів видання, найвигідніше для Путіна, щоб східні території залишились в складі України та існували за її рахунок. Він воліє встановлення там маріонеткових режимів, які отримуватимуть гроші з Києва, але виконуватимуть розпорядження Кремля. Про інші прагнення Москви тижневик знайомить у матеріалі «До чого Путін підштовхує Порошенка?».

Незважаючи на відчайдушне небажання Заходу втягуватися в збройний конфлікт із Росією, заклики до «діалогу» та «політичного урегулювання української кризи», які забирають життя українських воїнів, надходить час, коли і Сполученим Штатам і країнам ЄС доведеться переступити психологічний бар’єр і зробити вибір, переконує експерт газети «День». Перший крок – у вигляді економічно-політичних санкцій щодо Росії уже зроблений. Наступний етап – військове протистояння Заходу з російським агресором – почнеться незабаром, 2015 року, у разі спроби Путіна розширити межі збройного конфлікту з Україною. Експерт вважає, що має бути вирішене питання надання Україні повномасштабної воєнної допомоги і створення міжнародного добровольчого «Українського легіону», складеного з громадян Європи і США. Докладніше про це йдеться в статті «Мертві тіні минулого над Україною».

«Путін й донині хоче придушити вашу революцію, яка вже переросла у війну» – про це в газеті «Факти» стверджує Едуард Успенський. Відомий радянський дитячий письменник, творець Чебурашки, Крокодила Гени, Дяді Федора, не приховує свого критичного ставлення до кремлівського керівництва, підтримує останні зміни в Україні та розповідає про цензуру в Росії. Він наголошує, що в російських телеефірах практично зникли прямі включення, а контроль над ЗМІ жорсткіший, ніж за радянських часів.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG