Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко збирає нараду з силовиками для розробки плану протидії наступу бойовиків на Донбасі


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко збирає на нараду силовиків з метою вироблення плану протидії наступу бойовиків на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба президента.

«О 18.00 буде затверджуватися план зупинки операції терористичних військ за участі регулярних військ Росії. План, як перегрупувати сили і зупинити агресію», – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що вся світова спільнота підтримує Україну в її боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет, що також було продемонстровано на Давоському економічному форумі.

«Весь світ сьогодні з Україною, пишається Україною, бачить нашу єдність. Весь світ за те, щоб ми зберегли соборність, територіальну єдність та суверенітет і продемонстрували, що і Сергій, і Михайло віддали своє життя недарма», – зазначив Порошенко.

Вчора, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Порошенко звинуватив Росію у відправці більше 9000 військовослужбовців на територію України.

Росія має виконати всі свої зобов’язання відповідно до мінських домовленостей, «вивести всі іноземні війська з території України», а також необхідно закрити україно-російський кордон, зазначив Порошенко.

Крім того, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу.

XS
SM
MD
LG