Доступність посилання

ТОП новини

Спроба знесення памʼятника Леніну в Запоріжжі провалилася


Пам'ятник Леніну в Запоріжжі, 31 січня 2015 року
Пам'ятник Леніну в Запоріжжі, 31 січня 2015 року

Запорізькі активісти, головним чином з громадської організації «Сила нації», не змогли здійснити повалення пам’ятника Леніну в Запоріжжі, як про це анонсували. Як передає кореспондент Радіо Свобода, близько 16-ї години в суботу біля пам’ятника Леніну в Запоріжжі почали збиратися як прихильники, так і супротивники знесення памʼятника.

На цей час монумент вже був огороджений металевим парканом з оголошенням про проведення реконструкції площі, а також вартувала міліція – всього близько ста правоохоронців.

Ініціатори знесення пам’ятника прийшли на акцію з прапорами і намагались пройти ближче до монумента, однак кордон міліції, який розділяв обидва «табори» мітингувальників, цьому завадив. Протестувальники перегукувались репліками на адресу одне одного, але порушень правопорядку не було.

Пізніше колона супротивників пам’ятника Леніну в Запоріжжі рушила до будівлі обладміністрації, щоб озвучити свою вимогу до влади знести пам’ятник «комуністичному вождю», а решта мітингувальників розійшлися.

У громадській організації «Сила нації» повідомили про намір зустрітися з міською владою найближчого вівторка для обговорення долі пам’ятника Леніну.

12 листопада в Запоріжжі невідомі повалили пам’ятник Леніну біля комбінату «Зірка».

Минулий рік в Україні позначився так званим «ленінопадом», в різних куточках країни демонтували близько півтисячі пам’ятників «вождю пролетаріату». «Ленінопад» продовжився і цього року.

XS
SM
MD
LG