Доступність посилання

ТОП новини

Допомоги міжнародних організацій на передовій немає – депутат польського Сейму


На сході України у зоні АТО фактично відсутня міжнародна допомога лікарям і медичним закладам, заявляє депутат Сейму Польщі Малгожата Гошевська, яка повернулася з Донбасу. За її словами, все, що мають там місцеві мешканці, лікарні і військові медпункти, привозять українські волонтери.

«Дякувати треба волонтерам, цим небайдужим представникам українського суспільства, які забезпечують медикаментами і лікарів, і місцеве населення. Допомоги від міжнародних організацій на передній лінії воєнних дій немає, принаймні, так нам розповідали і лікарі, і місцеві мешканці. А де ж Польща, де Європа?! Мені соромно, коли говорять, що конфлікт на сході України – це проблема лише українців. Насправді, там проходить останній рубіж європейської безпеки», – наголосила Гошевська.

Депутат польського Сейму пообіцяла невдовзі повернутись у зону АТО з вантажем гуманітарної допомоги – медичним обладнанням і ліками для місцевих лікарень, продуктами харчування і теплими речами для місцевих мешканців.

«Повернувшись зараз до Польщі, я займусь створенням міжпартійної групи для допомоги Україні. Я вважаю, що Україна повинна отримати і гуманітарну, і військову підтримку», – зазначила Гошевська.

Депутат від опозиційної партії «Право і справедливість» Гошевська упродовж тижня перебувала у зоні воєнного конфлікту разом з українськими волонтерами, на базі одного з українських військових з’єднань.

За даними ООН, від квітня на сході України загинули щонайменше 5358 людей, понад 12 тисяч людей були поранені.

XS
SM
MD
LG