Доступність посилання

ТОП новини

Реформи силового блоку ідуть складно – радник прем’єра


В уряді визнають, що реформи силового блоку ідуть складно. Як заявив радник прем’єра України Данило Лубківський, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, на сьогодні можна говорити лише про початок реформ у системі правоохоронних органів.

«Ви знаєте про формування нових підрозділів у МВС, про велику кількість охочих долучитися до правоохоронців серед наших громадян. Це є дуже обнадійливий знак і я сподіваюсь, що реформа буде здійснена і ми отримаємо нові підрозділи, які демонструватимуть нову якість українських правоохоронців. Принципово важливою складовою цього процесу є і формування нової армії. Україна повинна наблизитися до стандартів, які переважають в НАТО», – сказав Лубківський.

19 січня цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про початок створення нової патрульної служби.

З цього, за його словами, починається реформування системи правоохоронних органів. На сьогодні у Києві й області понад 20 тисяч людей висловили бажання стати до служби.

Уряд України у жовтні минулого року затвердив концепцію і стратегію реформування системи МВС.

У вересні міністр внутрішніх справ презентував проект реформи міліції. За словами Авакова, реформа передбачає приблизно 30% скорочення складу МВС.

XS
SM
MD
LG