Доступність посилання

ТОП новини

Сайт СБУ публікує телефони своєї служби в анексованому Криму


На офіційному сайті Служби безпеки України в переліку контактів опубліковані номери телефонів в анексованому Росією Криму.

Зокрема в розділі сайту – «Телефони довіри» регіональних управлінь Служби безпеки України» зазначений сімферопольський номер телефону.

Раніше це був телефоном СБУ в Криму. Але після анексії Криму в будівлі на вулиці Б.Франко в Сімферополі, де раніше розташовувалася українська служба безпеки, тепер розміщується Федеральна служба безпеки Росії, яка користується місцевою нумерацією телефонів.

Частина з них вказана у контактах на сайті ФСБ Росії в розділі територіальних управлінь, серед яких також вказано кримське.

Кореспонденти Радіо Свобода Крим.Реалії протягом дня телефонували на вказаний СБУ кримський «телефон довіри», але дзвінки залишилися без відповіді.


У кінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії у Криму відбувся неконституційний і не визнаний ні міжнародною спільнотою, ні Україною «референдум про самовизначення» Криму. Після цього 21 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про «приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації».

XS
SM
MD
LG