Доступність посилання

ТОП новини

Формально справа продовжиться – адвокат про звільнення Савченко


Надії Савченко
Надії Савченко

Після мінських домовленостей про звільнення української льотчиці Надії Савченко її адвокат Марк Фейгін повідомив, що «формально справа продовжиться». Про це він написав у своєму twitter.

«Ситуація прояснилася. Справа Савченко формально продовжиться. Вона завершиться процесуальним чином. Хоча невинність Савченко очевидна», – написав він.

Сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що під час мінських переговорів він підняв питання про звільнення Савченко.

«Мене було поінформовано, що це має бути зроблено найближчим часом, по завершенні медичної експертизи і попереднього слідства. Я звернувся, щоб це було зроблено негайно, і це було підтримано федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсує Олландом», – зазначив він.

Водночас про строки звільнення Савченко не повідомляється.

У вівторок, 10 лютого, Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону
13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

У січні Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет. ПАРЄ закликала владу Росії звільнити ув’язнену Савченко.

XS
SM
MD
LG