Доступність посилання

ТОП новини

Українським військовим не вистачає техніки й боєприпасів – волонтер Касьянов


Чи буде мир і для чого потрібна мобілізація?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:57 0:00

Чи буде мир і для чого потрібна мобілізація?

Українським військовим не вистачає техніки, озброєння та боєприпасів. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив представник руху «Армія-SOS» Юрій Касьянов.

«У нас не вистачає боєприпасів. Просто не вистачає боєприпасів. Для артилерії. Зараз, коли триває війна артилерії переважно, це великий мінус для наших Збройних сил. І через це ми не можемо довго стримувати противника, хоча б тому, що закінчуються боєприпаси. Саме тому противник зайняв Вуглегірськ. Тому що в артилерії не вистачило боєприпасів, аби відсікати сили противника», – заявив Касьянов в ефірі програми «Ми разом».

Офіцер запасу Касьянов розповідає, що у результаті масштабних боїв українські підрозділи втратили дуже багато техніки, а заміни немає.

«Попри те, що у нас є різні бронетанкові заводи, у нас не вистачає на цих заводах ні запчастин, ні досвіду, ні технологій. Багато років ці заводи простоювали. А Росія бере зі складів підготовлену техніку і просто перекидає до нас. У них там дуже багато зброї», – пояснює волонтер.

За його словами, навіть та техніка, яку урочисто Петро Порошенко передав армії, здебільшого «не відповідала вимогам, які необхідні у військах. Вона була несправна і підрозділи відмовлялися приймати цю техніку».

Касьянов вважає, що ні бойовики, ні Росія не будуть виконувати мінські домовленості, в України немає іншого виходу, як чоловікам іти до війська, здобувати потрібні навички й воювати.

«Мир буде тоді, коли українська армія вижене останнього окупанта зі своєї території», – зазначає Касьянов.

Водночас у Міноборони повідомляють про забезпеченість військових у зоні АТО всім необхідним.

7 лютого президент України Петро Порошенко, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки, заявив, що від початку конфлікту на Донбасі в боях за захист вітчизни загинули вже 1432 українські солдати.

На зустрічі в Мінську лідери України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого.

Водночас у штабі АТО констатують, що мінські домовленості не зупинили агресивних дій бойовиків, а протягом дня інтенсивність обстрілів позицій українських військових, навпаки, збільшилась

XS
SM
MD
LG