Доступність посилання

ТОП новини

США занепокоєні продовженням боїв на Донбасі


Речниця Державного департаменту США Джен Псакі
Речниця Державного департаменту США Джен Псакі

США занепокоєні продовженням бойових дій на Донбасі, заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі.

«Ми дуже занепокоєні продовженням бойових дій вздовж і за межами лінії контакту, включаючи густонаселені райони. Також надходять повідомлення про додаткове направлення на Донбас із Росії танків і ракетних систем», – сказала Псакі у п’ятницю, 13 лютого.

Вона наголосила, що «російські військові розгорнули велику кількість артилерії і пускових ракетних установок навколо Дебальцева, звідки обстрілюють українські позиції».

«Ми впевнені, що це системи російських військових, а не сепаратистів», – наголосила Джен Псакі.

13 лютого заступник міністра оборони Петро Мехед заявляє, що на Донбасі присутні близько 10 тисяч російських військовослужбовців, і їхня кількість продовжує збільшуватися.

Усі докази, наявні в України й країн Заходу, які свідчать про введення з Росії на Донбас важких озброєнь і військовослужбовців Збройних сил Росії, Москва відкидає.

На зустрічі в Мінську лідери України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Сьогодні глава МЗС Павло Клімкін зазначив, що часові рамки виведення іноземних формувань зі сходу України ще не визначені. Обстріли на Донбасі тривають.

XS
SM
MD
LG