Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго розглядає можливість змін щодо оподаткування видобутку сланцевого газу


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Міністерство енергетики та вугільної промисловості та Державна фіскальна служба розглядають можливість внесення змін до законодавства щодо оподаткування видобутку сланцевого газу. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Я мав з ними (енергетичні компанії) зустрічі. Думаю, що є кілька причин, через що вони не поспішають реалізовувати свої проекти. Одна з причин, яку можна вирішити, це повернення ПДВ через те, що вони вклали великі гроші безповоротно, вони мають великі ризики», – зазначив він.

Міністр повідомив, що вже створено робочу групу, яка займається розробкою пом’якшення податкового законодавства у сфері видобутку сланцевого газу.

Раніше Shell відклала розробку Юзівської ділянки у зв’язку з бойовими діями на Донбасі.

Крім того, у ЗМІ повідомлялось, що компанія Chevron вирішила в односторонньому порядку вийти з проекту освоєння Олеської площі. Пізніше у Адміністрації президента ці наміри підтвердили.

У листопаді 2013 року Україна підписала угоду про розподіл продукції з американською нафтогазовою компанією Chevron. Компанія займається розробкою Олеської площі, де планувалось видобувати сланцевий газ.

XS
SM
MD
LG