Доступність посилання

ТОП новини

У Празі розставили хрести та відкрили меморіал Небесної сотні


У Празі розставили хрести та відкрили Меморіал «Небесної Сотні»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

У столиці Чехії активісти руху «Празький Майдан» розставили 107 хрестів та свічки пам’яті, між хрестами – намет із макетом голови президента Росії Володимира Путіна. Навколо макету – плакати з закликами зупинити російську агресію в Україні, «Ні – війні в Україні» та «Росія, руки геть від України».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, активісти Чехії протестують проти російської окупації України. На акцію зібралося понад 300 чехів, українців та росіян.

«Я тут тому, що тут (у Чехії – ред.) є дуже багато людей, які не дуже думають власною головою», – каже представник російської національної меншини в уряді Чехії Алекс Келін. «І вони вважають, що те, що робить Путін, – це єдиний можливий шлях для збереження Росії та її величі. Я не хочу, щоб у світі вважали, що всі росіяни такі», – наголосив він.

У пам’ять про загиблих майданівців та українських вояків-захисників від збройної агресії Росії на Луганщині та Донеччині провів панахиду отець Василь Сливоцький, предстоятель українського кафедрального собору у Празі.

Активісти заспівали гімн України та пісню «Пливе кача».

Біля мирної акції «Празького Майдану» з’явилося також кілька осіб із прапором угруповання «ЛНР», визнаного в Україні терористичним. Особи поводилися гучно, поліція провела їх в іншу частину площі – нижче від мітингу празького Майдану. Після цього невідомі особи розійшлися.

«Празький Майдан» є громадським об’єднанням чехів.

У Празі вшанували Героїв Небесної сотні і полеглих на сході України військових-захисників
У Празі вшанували Героїв Небесної сотні і полеглих на сході України військових-захисників

Громадські об‘єднання українців у Празі провели окрему акцію вшанування «Небесної Сотні». Відкрили меморіальну табличку на Ольшанському цвинтарі.

У акції взяли участь близько півсотні українців, які живуть у Чехії, зокрема представники місцевого Євромайдану, а також посол та консул України у Празі.

Кошти на меморіал зібрали громадські об’єднання українців у Чехії.

Вшанування пам'яті Небесної сотні у Празі
Вшанування пам'яті Небесної сотні у Празі

XS
SM
MD
LG