Доступність посилання

ТОП новини

Суд почав розглядати скаргу захисту Савченко на продовження її арешту


Надія Савченко
Надія Савченко

Московський міський суд почав розглядати скаргу захисту української льотчиці і народного депутата Надії Савченко на продовження її арешту.

Як повідомив адвокат Марк Фейгін, Савченко, яка голодує понад 70 днів, бере участь у засіданні суду через відеоконференцзв’язок.

«Видно, що дається їй участь нелегко. Часто кладе голову на стіл», – написав адвокат у Twitter.

Засідання почалося із майже двогодинним запізненням.

Раніше Фейгін заявив, що в суду залишається «практично остання можливість» змінити запобіжний захід Савченко «або ризикнути дати їй померти».

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

У грудні Надія Савченко розпочала голодування. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін’єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

XS
SM
MD
LG