Доступність посилання

ТОП новини

Росія несе відповідальність за здоров’я Надії Савченко і має негайно її звільнити – ЄС


Надія Савченко
Надія Савченко

Росія несе відповідальність за вкрай тяжкий стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко – йдеться в заяві речника Європейської служби зовнішніх дій. ЄС закликає російську владу негайно звільнити громадянку України.

«Відмова московського суду змінити міру запобіжного заходу Надії Савченко у формі тримання під вартою має тяжкі наслідки, так як вона вже 75 днів голодує на знак протесту проти її незаконного викрадення та перевезення до Росії. Росія несе відповідальність за вкрай крихкий стан її здоров’я», – мовиться в заяві.

У ЄС наголошують, що звільнення Савченко «на гуманітарних підставах» узгоджується з Комплексом заходів з імплементації Мінських угод від 12 лютого.

25 лютого Московський міський суд у столиці Росії відхилив скаргу захисників Савченко і підтвердив попереднє рішення суду нижчої інстанції, за яким українка має залишатися під досудовим арештом у Росії до 13 травня. Надія Савченко станом на середу голодувала на знак протесту проти її утримання за ґратами вже 75-й день. На судовому засіданні вона заявила через відеозв’язок, що, можливо, не доживе до наступного суду.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

На цю ж тему:

25.02.2015
До наступного суду я можу не дожити – Савченко

«Брехливі мерзотники Слідчого комітету незаконно тримають мене в російських тюрмах. Всі докази сфабриковані і брехливі» далі
24.02.2015
«Список Савченко» очолив президент Росії Путін – «Батьківщина»

У першій пʼятірці – керівництво ФСБ, адміністрації президента Росії та Слідчого комітету далі
XS
SM
MD
LG