Доступність посилання

ТОП новини

До Гончаренка пустили консула, адвокатів не пускають – Фейгін


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

До затриманого у Москві народного депутата України Олексія Гончаренка пустили українського консула, але не пустили адвокатів. Про це у своєму «Твіттері» написав адвокат Марк Фейгін.

За словами іншого правника Миколи Полозова, разом із Фейгіним вони надіслали скарги у Генеральну прокуратуру Росії і прокуратуру Москви щодо незаконних дій поліції, яка перешкоджає допуску адвокатів до Гончаренка.

Олексія Гончаренка, який також є членом делегації України в ПАРЄ і має дипломатичний імунітет, затримали у неділю на акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова. За даними Слідчого комітету Росії, Гончаренко скоїв адміністративне порушення за статтею про непокору поліції. Водночас наразі його допитують у справі «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року».

Марк Фейгін і Микола Полозов також є адвокатами української льотчиці, народного депутата і члена української делегації у ПАРЄ Надії Савченко, яку російська влада тримає за ґратами з липня минулого року.

XS
SM
MD
LG