Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі організовують курси тренерів для підготовки санінструкторів


Під час курсів
Під час курсів

У Запоріжжі за ініціативи медичної частини 55-ї окремої артилерійської бригади та організації «Здорова громада» створено курси тренерів для підготовки санінструкторів. Заняття проходять на Уральських казармах, де базується військова частина.

В основу курсу навчання входять питання надання першої допомоги на полі бою та евакуації поранених. Вже підготовлено близько двадцяти тренерів-волонтерів.

«Зараз, на жаль, у нас рівень тактичної медицини бажає кращого. І це дуже важливо надати першу допомогу в умовах бою. Є одна-дві хвилини, аби врятувати життя. Можливо, доведеться навчати наших військових тут, а також цивільних осіб. Запоріжжя наше дуже близько до зони АТО – краще бути готовими», – вважає волонтер Ольга Олійник.

Найближчими днями тренери почнуть заняття з санінструкторами 55-ї окремої артбригади. Організатори курсу також планують, що підготовлені ними фахівці будуть навчати основам першої допомоги працівників міліції та служби надзвичайних ситуацій у Запоріжжі.

«Міліція, «МНСники», водії маршруток, автобусів, навіть охоронці супермаркетів, де велике скупчення людей – ми вважаємо, що всі категорії треба навчати. У навіть багато звичайних знайомих, які цікавляться цим. Вони не вважають, що володіють навичками надання першої допомоги. А коли війна так близько, і навіть якби її не було, можливі якісь катастрофи – ми розуміємо, що нічого не знаємо. Ми колись у школі щось вивчали. Але не знаємо, як за допомогою елементарних речей надати допомогу. Починається паніка. І потім багато людей страждає», – зазначає представник громадської організації «Здорова громада» Юлія Колесник.

Також організатори підготовки тренерів планують зробити курси офіційними з можливістю надання їхнім випускникам сертифікатів про це.

XS
SM
MD
LG