Доступність посилання

ТОП новини

Голова Єврокомісії висловився за створення європейської армії


Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав до створення спільної європейської армії. Про це політик заявив в інтерв’ю одному з німецьких видань, пише «Німецька хвиля».

«Спільну європейську армію неможливо створити в одну мить», – переконаний Юнкер, але додає, що така спільна армія «дасть Росії зрозуміти, що ми серйозно ставимось до відстоювання цінностей Європейського союзу».

«Спільні європейські збройні сили покажуть усьому світу, що між країнами ЄС ніколи не буде війни. Тут не йдеться про конкуренцію з НАТО, а про те, щоб Європа могла брати більше відповідальності за те, що відбувається у світі», – сказав Юнкер.

На його думку, Європа останнім часом втратила престиж. «Навіть у зовнішній політиці нас перестають сприймати серйозно», – додав голова Єврокомісії.

Серед країн ЄС нині триває дискусія більше не про військову протидію Росії, а щодо продовження санкцій. Це питання буде предметом обговорення на черговій зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу 16 березня. Водночас останнім часом пожвавились розмови про підсилення баз НАТО у Центральній і Східній Європі. Своїх військових минулого тижня відправила туди Канада.

XS
SM
MD
LG