Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок»: у смерті Пеклушенка винна нинішня влада


«Опозиційний блок» закликає міжнародну спільноту відреагувати на самогубства політиків в Україні.

«Ми закликаємо Європейський Союз, Парламентську Асамблею Ради Європи, міжнародні правозахисні організації негайно відреагувати на ситуацію в Україні, дати правову оцінку злочинним діям влади, яка організовує цинічну розправу над політичними опонентами. Михайло Чечетов, Станіслав Мельник, Олександр Пеклушенко. Щотижня України шокують самогубства доведених до відчаю політиків», – мовиться у заяві «Опозиційного блоку», опублікованій у четвер, 12 березні.

«Вина за смерть Олександра Пеклушенка, як і за смерті інших політиків, повністю і цілком лежить на нинішній владі, яка загнала і зацькувала цих беззахисних людей. Саме представники цієї влади повинні відповідати за статтею 120 Кримінального кодексу України, яка карає за доведення до самогубства позбавленням волі на строк від семи до десяти років», – заявляють в «Опозиційному блоці».

Сьогодні, 12 березня, колишнього голову Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка знайшли мертвим.

Олександр Пеклушенко обіймав посаду голови Запорізької ОДА з листопада 2011 року по березень 2014 року, упродовж цього періоду він також очолював обласну організації Партії регіонів.

Пеклушенко був одним з фігурантів справи щодо розгону запорізького Євромайдану 26 січня 2014 року. Ця справа розглядається в одному з судів Кіровограду.

28 лютого, колишнього депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова знайшли мертвим у Києві. За попередніми даними слідства, він покінчив життя самогубством, вистрибнувши з вікна власної квартири. У партії «Опозиційний блок» заявили, що «влада своїм цинічним цькуванням і публічними приниженнями довела Михайла Чечетова до відчайдушного самогубства».

10 березня у місті Українка Київської області знайшли застреленим колишнього депутата від Партії регіонів Станіслава Мельника. Правоохоронці розслідують цю справу за статтею «умисне вбивство».

XS
SM
MD
LG