Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловлює занепокоєння ксенофобією, екстремізмом і національною нетерпимістю в Росії


Міністерство закордонних справ висловило глибоке занепокоєння проявами ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості, що все частіше стаються з боку російських громадян стосовно громадян України та осіб українського походження.

«Антиукраїнські настрої, що активно підживлюються російськими засобами масової інформації, стали реаліями повсякденного російського життя. Поширення таких настроїв створює загрозу для особистої безпеки українців та в деяких випадках призводить до трагічних наслідків, наприклад, таких, як жорстоке вбивство 14 лютого 2015 року в Московській області групою націоналістично налаштованих молодиків громадянина України Романа Музиченка», – мовиться в заяві МЗС.

Відтак міністерство вимагає від російської сторони негайно провести всебічне розслідування зазначеного злочину для встановлення та покарання осіб, винних у вбивстві громадянина України. Міністерство також очікує від російської сторони вичерпних заходів для недопущення у майбутньому будь-яких прояв нетерпимості за національними ознаками щодо українців та осіб інших національностей, мовиться в заяві.

За повідомленнями деяких російських засобів інформації, російські націоналісти вбили в Підмосков’ї українця Романа Музиченка, вирішивши, ніби він громадянин Таджикистану.

XS
SM
MD
LG