Доступність посилання

ТОП новини

Мiсiя ОБСЄ зафіксувала в’їзд в Україну 20 безновозів з «гумконвоєм» з Росії


Спостерігачі ОБСЄ зафіксували в’їзд 81 автомобіля російського «гуманітарного конвою» через пункт пропуску «Донецьк» 19 березня. Як йдеться в повідомленні ОБСЄ, серед транспорту, що зайшов на територію України близько 7:00, було 55 вантажних автомобiлiв, 20 бензовозiв, 2 машин супроводу й 4 допомiжних машини.

Транспортнi засоби перевіряли росiйські прикордонники й митники. За даними спостерігачів, на мiсцi були присутнi 6 українських прикордонникiв i 3 митники. Вони здійснювали візуальний огляд вантажівок ззовні.

Вiдповiдно до звiту, о 16:07 всi автомобiлi повернулися на територiю Росiї.

Як повідомили вчора у Держприкордонслужбі України, понад 170 автомобiлiв так званого «гуманітарного конвою» з Росії заїхали на територію України. За повідомленням, це 21-й так званий «гумконвой» із Росiї, українська сторона провела тiльки вiзуальний огляд колон.

Росія заявляє, що у своїх «гумконвоях» направляє допомогу потраждалому від конфлікту населенню сходу України. До огляду цих вантажів не допускають українських прикордонників і представнків міжнародних організацій. Київ заявляє, що направді Москва таким чином перекидає допомогу для підтримуваних нею бойовиків.

XS
SM
MD
LG