Доступність посилання

ТОП новини

Томбінський: рішення про безвізовий режим для України залежатиме від висновків експертів


Ян Томбінський
Ян Томбінський

Рішення Європейського союзу про введення безвізового режиму з Україною залежатиме від висновків експертної комісії. Так глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський прокоментував майбутній результат Ризького саміту.

«Це (надання Україні безвізового режиму – ред.) залежить від висновків експертів. Оскільки ця експертна комісія продовжує роботу, все буде залежати від її висновків. Як ця експертна робота буде здійснена, залежно від висновків, буде надано відповідь. Рішення буде прийматися на експертній основі. Європейська комісія може подати своє звернення європейським країнам», – пояснив Томбінський.

Він додав, що процес європейської інтеграції й реалізації угоди про асоціацію з ЄС «включає інституційний, правовий етапи, триває імплементаційна робота». За його словами, Україна ще не отримала висновку експертів, а до саміту в Ризі залишилося вісім тижнів.

Раніше Томбінський заявляв, що Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на травневому саміті в Ризі. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що країни Євросоюзу сумніваються щодо запровадження безвізового режиму з Україною через події в Донбасі, зокрема, через відсутність контролю над кордоном.

Посол Латвії з питань «Східного партнерства» Юріс Пойканс в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що ситуація в Криму і на Донбасі не повинна впливати на ухвалення Євросоюзом рішення про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС.

XS
SM
MD
LG