Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк вимагає від Квіташвілі результатів реформ охорони здоров’я через три місяці


Олександр Квіташвілі
Олександр Квіташвілі

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав міністру охорони здоров’я України Олександру Квіташвілі три місяці на здійснення реформ у системі охорони здоров'я.

«У нас з вами є три місяці. Є парламент, і він хоче змін. Є Міністерство – Міністерство пропонує зміни. На вересень я вимагаю результату як по прийняттю законів, так і по закупівлі медичних препаратів і лікарських засобів та забезпечення вакцинами. Конкретного результату», – заявив Яценюк під час колегії Міністерства охорони здоров’я, звертаючись до Олександра Квіташвілі, слова якого цитує прес-служба уряду.

Водночас прем’єр нагадав, що на систему охорони здоров’я з Державного бюджету виділяється близько 4% ВВП, більшість із цих коштів спрямовуються на оплату комунальних послуг медзакладів та оплату праці для медичних працівників, решта – за «залишковим принципом, в тому числі й кошти на ліки та нові технології».

Яценюк також заявив, що до вересня «пройдеться» по всіх міністерствах.

«Деякі члени коаліції просто забули, що таке коаліційний уряд. Політична відповідальність, відповідальність перед державою і народом за ті реформи, які необхідно провести, лежить на коаліції, Уряді, Прем'єр-міністрі та Президенті. І цю відповідальність треба нести. І звітувати перед українським народом, що зробили, що вдалося, що не вдалося», – сказав він.

«Якщо люди не відчують реальних змін, то будуть реальні зміни у всій політичній верхівці України», – додав Яценюк.

Напередодні у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Олександра Квіташвілі з посади міністра охорони здоров’я.

2 грудня минулого року парламент затвердив склад Кабміну, МОЗ у ньому очолив грузин Олександр Квіташвілі

XS
SM
MD
LG