Доступність посилання

ТОП новини

Наступ бойовиків у Мар’їнці міг мати кілька причин (огляд преси)


Можливо, це була розвідка боєм, а може, Київ відволікають від основного місця удару

Наступ бойовиків у Мар’їнці може мати кілька причин, констатує газета «Сегодня». Це може бути провокація напередодні саміту «Групи семи», щоб там звинувати Україну в початку ескалації конфлікту. Можливо це була розвідка боєм. Тепер противник точно знає українські позиції на цьому напрямку. Існує також ймовірність, що Київ відволікають від основного місця удару, змушуючи всю увагу прикути до Мар'їнки, а в цей час готуватися до удару в іншому напрямку. Щоб не допустити подальшої ескалації на Донбасі, потрібно посилювати місця позицій української армії, щоб противник був впевнений: на кожен обстріл буде адекватна і рішуча реакція. Крім того, потрібно посилювати фортифікаційні споруди вздовж лінії розмежування, також армії потрібно більше безпілотників, які б не лише моніторили ситуацію, але й дозволяли б наводити приціл так, щоб снаряди влучали в ціль.

Партійні квоти при формуванні уряду та розподілі керівних посад у парламенті мали на меті скріплювати коаліцію. Насправді ж вони сприяють її розвалу, констатує тижневик «Коментарі». Найефективнішим засобом формування керівних органів могло б стати введення таємного голосування депутатів, що входять в коаліцію, з усіх кадрових питань, із обов’язковим висуненням кількох альтернативних кандидатур. Тоді з’явиться більше шансів, що посади в Кабінеті міністрів і керівні пости в парламентських комітетах дістануться професіоналам. І що ці професіонали заручатимуться довірою не тільки партії, яка їх висунула, а й інших учасників коаліції. Тоді вони служитимуть фактором, який зміцнює коаліцію. Та й народ не відчуватиме себе вкотре обдуреним, наголошує видання у статті «Спокушання квотним принципом».

«Під час проведення реформ важливо, щоб не з'явилися клани, які заробляють статки завдяки політичним зв'язкам», – про це в інтерв'ю газеті «Факти» заявив автор шокових економічних перетворень в Польщі Лешек Бальцерович, який зараз консультує українське керівництво з аналогічних питань. Він наголошує, що війна не повинна бути причиною згортання реформ. Навпаки, Україні треба перебудовуватися якомога швидше, щоб країна зміцнилася і могла протистояти Росії.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG