Доступність посилання

ТОП новини

В «українській фракції» Конгресу США розповіли про подальші плани


Плакат Юрія Неросліка
Плакат Юрія Неросліка

«В конгресі ми не часто маємо справу із такими очевидними недвозначними питанням як свобода України. Це не викликає суперечок»

Більшість із цих конгресменів не знає українською ані слова, але на Капітолійському пагорбі вони виступають єдиним і потужним українським голосом.

Росія вбила тисячі українців. І ймовірність подальшої втрати території і життів має стати сигналом до дій
Родні Фрелінгайзен

«Україні треба дати можливість захистити себе і члени Конгресу дуже це підтримують. А от адміністрація має діяти активніше. Вони переймалися через реакцію Росії, адже вона – важливий гравець у іранських ядерних переговорах. Вони не хотіли її дратувати. Але Росія вбила тисячі українців. І ймовірність подальшої втрати території і життів має стати сигналом до дій», – говорить конгресмен Родні Фрелінгайзен.

Родні Фрелінгайзен, як і ще понад півсотні конгресменів – члени українського кокусу, тобто групи підтримки України. На їх честь Український конгресовий комітет Америки влаштував прийом і вручив нагороди.

«В конгресі ми не часто маємо справу із такими очевидними недвозначними питанням як свобода України. Це не викликає суперечок», – відзначив конгресмен Cендер Левін.

Поки Москва намагається поширити свій вплив у Вашингтоні, наймаючи коштовних лобістів, у Києва є інше ефективніше лобі – українська громада у США. Конгресмени, які цінують голоси своїх виборців – українських іммігрантів – формують свою політику відповідно до їхніх запитів.

От і чергові «українські дні» у Конгресі завершилися маленькою перемогою громадських лоббістів.

Ми відвідали вісім конгресменів і двох сенаторів із Пенсильванії
Ірина Мазур

«Ми відвідали вісім конгресменів і двох сенаторів із Пенсильванії. Двоє з тих конгресменів іще не були членами української спілки у конгресі, але сьогодні туди вже вступили. Ми працюємо у різних площинах. Постійно їх інформуючи, постійно їм про це говорячи і говорячи, що ми їхні виборці», – говорить Ірина Мазур, активіст зі штату Пенсильванія.

Із офісом конгресмена Фітцпатріка Ірина Мазур працює на постійній основі. Кілька разів на тиждень інформує про найважливіші події в Україні. Сам конгресмен каже – робитиме все, аби українське питання і надалі лунало на Капітолійському пагорбі.

Роль українського кокусу полягає у тому, аби про Україну і її людей не забували
Майкл Фітцпатрік

«Наразі у світі дуже багато проблем, які Сполучені Штати допомагають вирішити. І роль українського кокусу, зокрема, полягає у тому, аби про Україну і її людей не забували. Ми мусимо постійно говорити про це, і особливо – про Надю Савченко. Дуже важливо, аби про її питання пам’ятали», – каже конгресмен Майкл Фітцпатрік.

Долею українських жінок переймається конгресвумен українського походження Марсі Каптур. Вона переконана – настав час надавати Україні і адресну гуманітарну допомогу.

Я дуже переймаюся долею українських жінок, які важко працюють, і я хочу знайти спосіб полегшити їхнє життя
Марсі Каптур

«Я повертаюся в Україну у серпні і сподіваюся зустрітися із представниками уряду, депутатами, і особливо жінками. Бо, я буду чесна з вами, я дуже переймаюся долею українських жінок, які важко працюють, і я хочу знайти спосіб полегшити їхнє життя», – сказала Марсі Каптур.

Я передбачаю, що перші інвестиції будуть вже в другій половині цього року
Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько, яка з понеділка веде інтенсивні переговори у Вашингтоні, каже: цей тиждень – був надзвичайно ефективним. За її словами, Україні довіряють. Прогрес з’явився не лише в переговорах з політиками але і з потенційними інвесторами.

«Ми переступили поріг. На сьогодні ми відбудовуємо крок за кроком цю довіру, позитив є. Нам потрібно далі рухатись по цій дорозі і далі вимагати від бізнесу відповідь нам. Я передбачаю, що перші інвестиції будуть вже в другій половині цього року», – розповіла «Голосу Америки» міністр.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG