Доступність посилання

ТОП новини

Партія «Наша Україна» саморозпустилася – рішення з’їзду, очолюваного Бондарчуком


Партія «Наша Україна» на черговому з’їзді під головуванням Сергія Бондарчука ухвалила рішення про саморозпуск. За таке рішення проголосували 267 делегатів проти двох, утрималися шестеро. Загалом на з’їзді було 289 делегатів.

Згідно з рішенням, на яке посилається «Інтерфакс-Україна», діяльність політичної партії «Наша Україна» припиняється шляхом ліквідації (саморозпуску). Припиняється також діяльність організацій і осередків партії, всіх статутних органів парії: голови партії – лідера партії, центральних керівних органів партії, керівних органів парторганізацій, виконавчих органів, контрольно-ревізійних органів партії.

Рішенням з’їзду установчі документи, печатку і прапор партії передадуть в музей історії Помаранчевої революції Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Окрім того, створено ліквідаційну комісію, до складу якої ввійшли: Петро Ющенко (голова), Віра Ульянченко, Ірина Ванникова, Микола Оніщук, Валентина Руденко, Зиновій Шкутяк.

Цій комісії доручено вирішити питання погашення заборгованості перед парторганізаціями, а також передання або використання майна та коштів партії, які не можуть перерозподілятися між членами партії.

Третій Президент України Віктор Ющенко, який є лідером партії, на з’їзд не прийшов.

9 лютого політична рада партії звільнила Сергія Бондарчука з посади голови політради партії і обрала на цю посаду Зиновія Шкутяка. На основі цього рішення Мін’юст 1 березня вніс відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Водночас організаційний комітет з’їзду партії «Наша Україна» під головуванням Бондарчука 10 лютого ухвалив рішення про проведення з’їзду партії в Києві 2 березня. До складу оргкомітету увійшли 29 представників більшості регіональних організацій.

Виконувач обов’язків голови політичної ради партії Зиновій Шкутяк заявив, що з’їзд партії «Наша Україна» на чолі з Віктором Ющенком відбудеться 18 травня.
XS
SM
MD
LG