Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не має «ілюзій, що загроза відійшла»


Президент України Петро Порошенко закликав голів облдержадміністрацій координувати зусилля з проведення мобілізації, повідомляє прес-служба глави держави.

«Процес, який розпочався рівно місяць тому у Мінську, ні в якому разі не повинен ні у кого створити ніяких ілюзій, що загроза відійшла або зменшилась. Ситуація потребує чітких і скоординованих дій, які різко збільшать обороноздатність Збройних сил, можливості оборони нашої держави», – сказав Петро Порошенко.

Він наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту.

«Уже з урахуванням нашого досвіду, найкращих зразків проектів фортифікаційних споруд, бліндажів, розташування опорних пунктів, маємо побудувати в найкоротші терміни високоефективну, глибокоешеловану оборону», – відзначив президент.

У нараді взяли участь також прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, керівники силових структур, міністерств та відомств.

12 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовилися про припинення вогню на Донбасі, відведення важкого озброєння від лінії розмежування, а також звільнення заручників. Сторони конфлікту на сході України звинувачують одна одну у невиконанні досягнутих домовленостей.

XS
SM
MD
LG