Доступність посилання

ТОП новини

Кличко залишиться без УДАРу? (Огляд преси)


Кличко таки погодиться на ліквідацію УДАРу – газета

Наступного тижня Віталій Кличко може оголосити про ліквідацію УДАРу з його поступовим злиттям з президентською «Солідарністю». За інформацією джерел газети «Сегодня», рішення ухвалять на спільному з'їзді після 20 серпня. Зараз активно йдуть переговори. Поки Кличко не дав відповіді – на нього тиснуть однопартійці, які проти спільної участі у виборах, інформує видання. Але маховик уже запущений. Експерти газети вважають, що Кличко таки погодиться на ліквідацію УДАРу. Адже останнім часом він партією практично не займався. Докладніше з прогнозами експертів видання знайомить в статті «УДАР можуть ліквідувати».

Кличко залишиться без УДАРу? (Преса)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

До завершення шостої хвилі мобілізації залишилося всього 5 днів, а в Міноборони вже заговорили про нові хвилі призову. Газета «Сегодня» дізналася, з якими труднощами зіткнулися у Збройних силах в шосту хвилю і як розраховують провести наступні черги мобілізації. Як заявили в Міноборони, план з виконання останньої мобілізації був виконаний лише на 50%. Серед причин недоукомплектування війська – велика кількість призовників, що мають проблеми зі здоров'ям. В міністерстві не виключають проведення нових хвиль призову цього року. «Можливо, буде і сьома, і восьма, і дев'ята хвиля мобілізації. А залежно від розвитку ситуації на Сході чи у випадку масштабної агресії, можлива навіть повна мобілізація», заявили газетярам в оборонному відомстві.

За останні півтора року війни системи переозброєння в Україні так і не створено, констатують експерти газети «День». Видання нагадує, що нині український оборонний комплекс може виробити до 30% зброї, яка потрібна Україні. Де взяти решту? Коли говорять про купівлю ліцензії або кооперацію, виникає питання – хто це робитиме? В країні є система військово-технічного співробітництва, яка замикається на РНБО. Що зроблено за ці півтора року? З ким було домовлено про якісь конкретні проекти двостороннього або мультинаціонального співробітництва? Наводяться приклади Польщі й Туреччини. Але ще більш яскравим прикладом може бути Південна Африка, переконані експерти. В один час із ПАР Україна відмовилася від наміру отримати ядерний статус. Сьогодні ця країна виробляє й скорострільні гармати, разом із європейськими компаніями – ракети, працює в європейських клубах зі створення озброєнь. Україна ж не працює в жодному такому клубі. Це має бути завдання системи вертикалі військово-технічного співробітництва, яка сьогодні працює більше на імпорт, ніж на пошук проектів кооперації. Докладніше з проблемами видання знайомить в статті «Армія: між потребами і можливостями».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG