Доступність посилання

ТОП новини

Смерть Єремеєва матиме політичні та бізнесові наслідки – політолог


Ігор Єремеєв, народний депутат
Ігор Єремеєв, народний депутат

Народний депутат з групи «Воля народу» Володимир Литвин підтвердив, що Ігор Єремєєв 12 серпня помер в одній із клінік Швейцарії

Під питанням опинилися перспективи групи депутатів у Верховній Раді «Воля народу» через смерть 12 серпня її керівника Ігоря Єремеєва у закордонній лікарні. Депутат перебував у комі протягом трьох тижнів. Ігор Єремеєв – український бізнесмен і політик, народний депутат України 7-го і 8-го скликань.

Смерть Єремеєва матиме політичні та бізнесові наслідки – політолог
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Ігор Єремеєв отримав травму під час їзди верхи. Вдень 26 липня він перебував у реанімаційному відділені Луцької міської клінічної лікарні, потім його планували перевезти до Києва. 28 липня політика доправили у Швейцарію.

Народний депутат з групи «Воля народу» Володимир Литвин підтвердив, що Ігор Єремєєв 12 серпня помер в одній із клінік Швейцарії.

У мене серце, розум, душа кричать, і я не вірю, що немає Ігоря
Володимир Литвин

«У мене серце, розум, душа кричать, і я не вірю, що немає Ігоря. 12 серпня ми з його друзями зустрічалися, обговорювали наші подальші плани. У нас був величезний оптимізм. Ми вірили, що попри просторікування, буцімто він уже пішов з життя, – вони не справдяться. На превеликий жаль, кращих людей Бог забирає від нас. Я до цього часу не хочу, не можу і не буду вірити, що Ігоря немає. Ми зараз з групою рідних і близьких, товаришів летимо туди (до Швейцарії – ред.), щоб забрати його тіло. Щоб він міг знайти останній прихисток на своїй рідній землі», – сказав телефоном Радіо Свобода народний депутат із групи «Воля народу» Володимир Литвин.

«Волі народу» непросто буде знайти такого авторитетного керівника»

Єремеєв був обраний по виборчому округу №23 (Волинська область). Він створив депутатську групу «Воля народу» у Верховній Раді. Також разом з іншим депутатом цієї групи Степаном Іваховим був співвласником паливно-промислової групи «Континіум», яка займається торгівлею, нафтопереробкою та володіє однією з найбільших мереж автозаправних станцій WOG.

На думку політолога Віталія Бали, як у бізнес середовищі, так і у парламенті наслідки смерті Ігоря Єремеєва будуть відчутними.

«Наслідки можуть бути використані як бізнесовими, так і політичними силами. Насамперед це стосується паливно-енергетичного комплексу. В Ігоря Єремеєва у цій галузі є достатньо близькі друзі і партнери, і тому можна сподіватися, що будь-які спроби вороже налаштованих конкурентів можуть нічим не завершитися (будуть непродуктивними, не матимуть розвитку). Якщо говорити про політичну складову, то депутатській групі «Воля народу» непросто буде знайти такого авторитетного керівника, і це, безумовно, один із найсерйозніших викликів для членів цієї групи. Вони можуть і, напевно, будуть мобілізувати свої ресурси, у тому числі й фінансові. Швидше за все, можна очікувати, що депутатська група існуватиме і надалі», – прогнозує політолог Віталій Бала.

Єремеєва вважають одним із найбагатших людей в Україні – у 2015 році журнал «Фокус» оцінив його статки в 95 мільйонів доларів, а журнал Forbes – у 58 мільйонів доларів, при цьому в обох рейтингах він виявився однаково на 68-му місці серед найбагатших українців.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG