Доступність посилання

ТОП новини

Хто є сірими кардиналами влади? (Огляд преси)


Депутати Андрій Іванчук, Ігор Кононенко і Микола Мартиненко вирішують у владі політичні бізнес-питання

Кількість невдоволених ситуацією в державі українців зростає, але, як переконує тижневик «Фокус», виходити на акції протесту готовий лише кожен п'ятий. Соціологи пояснюють таку пасивність у суспільстві відсутністю лідерів, які можуть очолити масові протести та відсутністю зрозумілої мети. Адже ціни однаково не впадуть і Донбас не повернеться. Однак, як наголошує тижневик, ситуацією намагається скористатися «проукраїнська опозиція», яка прагне використати цю ситуацію у своїх інтересах. Про наслідки видання розповідає в статті «Майдану не буде».

Народні депутати Андрій Іванчук, Ігор Кононенко і Микола Мартиненко стали основою неформального клубу, який контролює багато важливих рішень в Україні, стверджує тижневик «Новое время». Видання пише, що в країні знову з’явилися сірі кардинали. Закулісні вирішення політичних і бізнес-питань, а також спроба встановити контроль над держкомпаніями – це особливості олігархічних систем і молодих демократій, пояснює експерт видання. Однак при цьому Києву треба зберігати обличчя перед Заходом. Тому влада шукає перевірених посередників, яким делегує деякі повноваження. Докладніше про них тижневик розповідає в статті «Сірі кардинали влади».

Старт електоральної кампанії перед місцевими перегонами розпочався скандальними історіями про продаж або злив партосередків під місцевих товстосумів і про «договорняки» опозиції зі владою. Як попереджає «Український тиждень», чвари та суперництво між партнерами по коаліції в регіонах цілком може призвести до серйозних непорозумінь у Києві. Чим це загрожує державі та як уникнути сумних наслідків, тижневик розповідає в публікації «Початок сезону «договорняків».

Останнім часом увага фінансової спільноти в Україні була настільки прикута до проблеми зовнішнього боргу та можливого дефолту, що майже непоміченою лишилася низка інформаційних повідомлень, які в підсумку можуть виявитися значно важливішими. Як попереджає «Український тиждень», банківський сектор України стоїть на порозі масштабної консолідації та хвилі зміни власників. Про те, як це позначиться на фінансах країни і вкладниках, тижневик розповідає в матеріалі «Злити й поглинути».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG