Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти у виборчих списках (огляд преси)


Наявність у виборчих списках відвертих сепаратистів та поплічників російських окупантів шокувала журналіста

Дописувача «Українського тижня» тішить, що вже нарешті зникла набридла передвиборча реклама. Однак, наявність у виборчих списках кандидатів у депутати й мери відвертих сепаратистів та поплічників російських окупантів шокувала журналіста. Впливові чиновники, які ще рік тому розмахували прапорами угруповання «ДНР» та проводили незаконний «референдум» у містах Донбасу, не тільки не зазнали кримінального покарання, а й претендують на високі посади. На жаль, як зазначає дописувач тижневика, сьогодні в країні просто немає сили, здатної їм перешкодити. Заголовок публікації – «В очікуванні реваншу».

Масштабні плани реформування МВС, оголошені Арсеном Аваковим, передбачать скорочення апарату, кадрові чистки, реорганізацію поліцейського спецназу. Однак, як зазначає дописувач «Дзеркала тижня», реорганізувати МВС – гіперполітизовану структуру, яка є одним з предметів торгів між коаліцією, буде неймовірно складно і велике питання – чи вдасться взагалі. Адже в Україні досі існує феодально-власницьке ставлення політичних лідерів до влади на всіх рівнях, переконує тижневик.

Програмісти масово залишають Україну, так і не дочекавшись поліпшення бізнес-клімату. Економіка країни втрачає від цього доходи, потенційно зіставні з виручкою металургів та аграріїв. Про це пише тижневик «Фокус» у матеріалі «Ігри проти розуму».

Нинішні темпи реформ в Україні часто схожі на черепашачі гонки. Однак і фарбувати все в чорний колір буде несправедливо, переконує тижневик «Новое время». Адже українські журналісти отримали нарешті інструменти контролю над чиновниками: відкриті реєстри власності, землі, кінцевих бенефіціарів компаній. Також в Україні розпочався процес створення громадського телебачення. Олігархи рано чи пізно втратять монополію на правду. Те, що вчора було нечуваною зухвалістю, сьогодні стало практикою на першій кнопці: сюжети про те, як «Roshen» обростає землею в Борисполі, а магазини «duty-free» в головному аеропорту країни переходять під контроль оточення прем'єр-міністра. З іншими позитивами в суспільстві «Новое время» знайомить у статті «Процес пішов».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG