Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Держдуму внесли законопроект про штрафи за камінг-аут


ЛГБТ-активісти відзначають Міжнародний день камінг-ауту, Росія, Петербург, 11 жовтня 2015
ЛГБТ-активісти відзначають Міжнародний день камінг-ауту, Росія, Петербург, 11 жовтня 2015

У Держдуму Росії внесли законопроект про адміністративну відповідальність за камінг-аут – відмову приховувати нетрадиційну орієнтацію.

У документі, внесеному двома депутатами від КПРФ Іваном Нікітчуком та Миколою Ареф’євим, пропонується штрафувати за публічну заяву про свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

«У Росії до 1999 року гомосексуалізм був діагнозом радянської та російської психіатрії. Його розцінювали, як сексуальну девіацію, що підлягає лікуванню. Попри те, що віднедавна гомосексуалізм перестав бути терміном психічного захворювання, думка психіатрів, що гомосексуальні відносини пов’язані із захворюванням психіки, не змінилася», – заявили автори законопроекту.

У законопроекті пропонується за «публічну демонстрацію перекручених сексуальних уподобань у громадських місцях» запровадити штраф до п'яти тисяч рублів. А ті ж дії на території освітніх, культурних та молодіжних установах, на думку авторів законопроекту, мали б каратися арештом на 15 діб.

Перший заступник голови комітету російської Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва Дмитро Вяткін не згоден з такою пропозицією. Він вважає, що після введення відповідальності за пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, це питання є закритим.

У 2013 році у Росії набув чинності закон, який встановлює відповідальність за «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх». Раніше аналогічні закони були ухвалені у Санкт-Петербурзі, Архангельській, Костромській, Рязанській, Новосибірській, Магаданській, Самарській, Калінінградській та Іркутській областях, а також у Краснодарському краї та Башкортостані.

XS
SM
MD
LG