Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську триває обшук в офісі Фонду оборони країни, пов'язаного з Корбаном


У Дніпропетровську триває обшук в офісі Фонду оборони країни, пов'язаного з Корбаном
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

У Дніпропетровську триває обшук в офісі Фонду оборони країни, пов'язаного з Корбаном

У Дніпропетровську в суботу триває обшук в офісі Фонду оборони країни (заарештований сьогодні Геннадій Корбан − член спостережної ради фонду), на вулиці Комсомольській, 58. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі під будівлею офісу перебуває автомобіль з написом «СБУ» і близько десятка озброєних чоловіків у камуфляжі та балаклавах з шевронами «СБУ». На рукавах у чоловіків розпізнавальні жовті стрічки.

Бід будівлею офісу збираються активісти, серед них є співробітники фонду, демобілізовані бійці, волонтери. Поки вони лише спостерігають за дверима офісу, розгорнувши синьо-жовтий прапор і прапор партії «Укроп».

Як повідомив Радіо Свобода заступник голови Фонду оборони країни Олексій Ангурець, обшук триває вже кілька годин. Він розповів, що коли вранці приїхав до офісу, вхідні двері вже були зламані, а співробітники СБУ перепинили йому шлях, показавши постанову суду про обшук. За його словами, обшук пов'язаний з підозрами нібито у фінансових махінаціях.

Ангурець також підтвердив, що в суботу відбулись обшуки в помешканнях чотирьох дніпропетровців, причетних до роботи Фонду: у нього самого, у голови Фонду Павла Хазана та у двох волонтерок, які не є співробітницями Фонду, однак допомагали в роботі.

Заступник голови Фонду зазначив, що про обшук вже повідомили адвокатові фонду та співробітникам місії ОБСЄ, які прибули на місце події.

Водночас співробітники СБУ, присутні біля будівлі, де триває обшук, від коментарів поки відмовляються.

У СБУ та ГПУ підтверджують арешт лідера політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Геннадія Корбана і заявляють, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Служба безпеки України встановила, що затримані в Дніпропетровську особи створили фонд для з розкрадання коштів для бійців АТО. Про це сьогодні на брифінгу сказала речниця СБУ Олена Гітлянська.

XS
SM
MD
LG