Доступність посилання

ТОП новини

Маховик арештів в Україні розкручуватиметься (огляд преси)


Росія втратила ядерний щит, який колись викувала для неї Україна

Протистояння по лінії «Порошенко-Коломойський», яке гостро проявилося навесні цього року, сьогодні досягло апогею, констатує газета «День». Видання пише, що арешт Геннадія Корбана відбувся на тлі реінкарнації колишніх регіоналів. Перемога Кернеса у Харкові, шанси Вілкула на перемогу в Дніпропетровську, а Труханова в Одесі, – це не їхній здобуток, а не доопрацювання українських правоохоронців, темп і масштаби дій яких повинен задавати президент. За останні 15 років влада так і не змогла привести себе в стан арбітра олігархічних процесів, зафіксувати недоторканість власності та відсторонити олігархів від політики, наголошує газета у статті «Бої немісцевого значення».

Затримання Геннадія Корбана може бути початком боротьби з корупцією, переконує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що досі хапали шісток. І хоч Корбан – не головний, проте є другою людиною у велетенській політичній системі, що контролює низку партій. Маховик усунення людей, які в неладах із законом, буде розкручуватися, наголошує видання у статті «Наступним має бути хтось з «Опозиційного блоку».

Газета «Україна молода», не вдаючись у дискусії щодо доречності затримання Корбана прогнозує, що для Павлограда і насамперед Дніпропетровська це стало точкою чіткого розмежування на «своїх» і «чужих», коли за «своїх» змушені будуть піднятися навіть ті, хто до цього їх такими для себе і не вважав. Тим паче, за Терехова і Філатова на такому тлі підіграють іще й патріотичні почуття, неабияк розбурхані останніми гучними подіями. Про це газета пише у статті «Приборкання «Укропу».

Росія втратила ядерний щит, який колись викувала для неї Україна. Путіну лишається одне – блефувати, переконує в цьому ж числі «Україна молода». Видання нагадує, що майже 70% балістичних ракет Росії потребують обслуговування фахівців заводу-виробника – українського «Південмашу». Крім того, анексія Криму і вторгнення у Донбас спричинили ситуацію, що ракети Кремлю сьогодні нема чим навіть заправляти. Понад 50% компонентів ракетного палива постачали країни Заходу, які запровадили проти агресора санкції. А ще у лютому поточного року вийшла з ладу російська супутникова система попередження про напад. І хоча усі небезпечні напрямки контролюють радіолокаційні станції, але майже над 70% території країни нині відсутнє радіолокаційне поле. Докладніше про реалії російської ядерної потуги пише газета «Україна молода».

А тим часом, як інформує газета «Сегодня», виробництво озброєнь в Україні щороку зростає на 200-300%. Щоправда «Укроборонпром» може забезпечити потреби Збройних сил лише на 10 відсотків, однак нарощування обсягів триває. Про те, що українське військо отримало упродовж війни газета розповідає в публікації «Нова зброя».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG