Доступність посилання

ТОП новини

Україна має проявити політичну волю щодо Криму – Сінавер Кадиров


Сінавер Кадиров
Сінавер Кадиров

Координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Сінавер Кадиров заявляє, що український уряд має задіяти «всі механізми у питаннях деокупації Криму». Про це він заявив у п’ятницю, 6 листопада, в ефірі Радіо Крим.Реалії.

Сінавер Кадиров наголосив, що під час мирної акції, ініційованої представниками кримськотатарського народу, яка проходила 6 листопада під стінами посольства Росії у Києві, були висунуті вимоги не тільки до російського, а й до українського уряду.

«Основне завдання організаторів цього пікету було закликати Україну проявити політичну волю у питанні деокупації Криму», – наголосив Сінавер Кадиров.

Він зазначив, що «якщо Крим буде нестерпно дорого обходитися Росії, Росія швидше покине Крим».

«Той період, коли російські військові знаходилися по цей бік Сиваша, а через кілька місяців увійшли у Крим, я думаю, що це відбулося у результаті якихось закулісних переговорів. Якраз цього я і побоююся, що це був якийсь посил Росії. Я боюся, що саме у цей момент Росія увірувала, що вона зможе у питанні Криму вирішити все на свою користь», – зазначив Кадиров і додав, що українській владі час проявити політичну волю.

6 листопада біля посольства Росії у Києві пройшла мирна акція, ініційована представниками Меджлісу кримськотатарського народу у Києві, кримськотатарськими громадськими організаціями та організаціями, що об'єднують жителів Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014. 7 жовтня 2015 президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG