Доступність посилання

ТОП новини

Тероризм легітимував Кремль? (Огляд преси)


Якщо навіть з’являться неспростовні докази причетності Кремля до терактів, вони будуть проігноровані політичною елітою заходу – «День»

Газета «День» стверджує, що світ стає однополярним. Тероризм легітимував незмінність і вседозволеність влади усередині Росії, а тепер і у світі. В умовах вакууму спротиву Росія досягає своєї мети. Якщо навіть з’являться неспростовні докази причетності Кремля до терактів, вони будуть проігноровані політичною елітою заходу. Так уже відбувається з розслідуванням загибелі малайзійського літака, з убивством Литвиненка, з рязанськими навчаннями. Це, як наголошує дописувач газети, результат продуманої й вельми успішної політики Кремля, який користується тим, що цивілізований світ і його лідери поки демонструють певну обережність.

Кабмін пропонує Верховній Раді надати йому право за необхідності самостійно змінювати держбюджет. Зараз це прерогатива парламенту, нагадує газета «Сегодня». Законопроект підготовлений Міністерством економіки, яке обгрунтовує свої пропозиції вимогими ЄС і посиленням бюджетної дисципліни. Утім, експерти видання сумніваються в доцільності цієї пропозиції. Адже виходить, що уряд сам собі встановлює план і сам його виконує. А якщо не може виконати, то коригує так, щоб виконати, оскільки концентрує в одних руках виконавчу і законодавчу владу, – обурюється експерт газети.

Газета «Україна молода» інформує, що упродовж чотирьох днів, на виконання доручення президента, Генпрокуратура, СБУ і МВС звітуватимуть про результати розслідування злочинів проти активістів Майдану. Першою почала звітувати Генпрокуратура, яка розповіла – що зроблено і виправдовувалась, чому жоден iз представників колишньої влади досі не «сидить» за ці злочини. Про те, наскільки сумлінною була робота ГПУ, газета аналізує в статті «Два роки без покарання».

Газета «Голос України» пише, що Крим для Росії за всієї оголошеної «сакральності», – це провінція. Далека і глибока. На початку окупації агресори грали по позиціях якості життя і якості влади. Вони давали обіцянки якості життя за картинками з Москви і Санкт-Петербурга. І на першому етапі окупації вони підтримували ілюзію, що обіцянки будуть виконані. А з 2015 року ситуація кардинально змінилася. Унаслідок окупації та подальшої анексії кримчани не отримали ні поліпшення якості життя, ні поліпшення якості влади. Про реальне фінансування широко розрекламованої так званої Федеральної цільової програми із соціально-економічного розвитку Криму та Севастополя та про проблеми пересічних кримчан і бізнесових структур півострова парламентська газета розповідає в матеріалі «Грошей не дадуть, у самих немає».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG