Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд зменшив заставу для Лукаш


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш з понад п’яти мільйонів гривень до 2,5 мільйона, залишивши її під домашнім арештом.

Водночас колегія суддів Апеляційного суду столиці залишила без задоволення клопотання Лукаш і її захисників щодо скасування в повній мірі запобіжного заходу, який їй обрав Печерський районний суд Києва.

При цьому суд скасував рішення суду першої інстанції, який зобов’язував Лукаш носити електронний браслет, який найближчими днями з неї знімуть. Також, за рішенням Апеляційного суду, Лукаш повернуть її внутрішній паспорт. Вона зобов’язана приходити до слідчого прокурора на його вимогу, не відлучатися з населеного пункту, де вона проживає, без дозволу слідчого і має здати закордонний паспорт.

6 листопада Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. Екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив, що заставу за Лукаш внесли того ж дня за сприяння народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

9 листопада Лукаш звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG