Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк втрачає імунітет (огляд преси)


Опоненти прем’єра стали «зубастіші», і кількість корупційних скандалів довкола оточення глави уряду зростає

Економічний блок Кабміну розпочав низку звітів за поточний рік. Як пише газета «День», прем’єр Арсеній Яценюк з найбільш захищеної фігури в українській владі став сьогодні найбільш вразливою. Відведений йому «рік імунітету» закінчився. Опоненти стали «зубастіші», і кількість корупційних скандалів довкола оточення глави уряду росте з геометричною прогресією. Про найвразливіші місця в роботі уряду і його головні недоробки газета розповідає в статті «Пацієнт все ще живий…».

Україна отримала реальний шанс зустріти 2016 рік з новим Податковим кодексом і зверстаним на його основі держбюджетом. Як констатує газета «Сегодня», баталії добігають кінця: після аналізу двох проектів (один авторства Кабміну, другий – парламенту), Мінфін презентував третій, компромісний варіант. Експерти видання документ оцінюють по-різному. Дехто з них переконаний, що закон про нову податкову реформу ухвалять, але він працювати не буде. Про причини, і про те, що може загальмувати вихід зарплат з тіні, видання розповідає в публікації «Новий Податковий кодекс: чого чекати працівникам».

Газета «День» стверджує, що інформаційні операції проти України Росія проводила завжди, зокрема й у ті періоди, коли глашатаї Кремля називали дві держави братніми. Країна, керівництву якої вдалося прописати свої спецслужби в усіх солідних установах, редакціях і університетах, виконувала за допомогою ЗМІ багато специфічних завдань. І продовжує виконувати, формуючи навколо себе ореол ворогів держави. Як пише видання, російський президент Володимир Путін відверто загруз у створеній ним же когорті ворогів, а його увага та енергія дедалі більше розсіюються. Газета стверджує, що Кремль зараз переживає найскладніший період з часів появи в ньому Путіна. Про наслідки йдеться в статті «Про «загрозу вищого рівня».

З проблемами в лісовому господарстві країни знайомить читачів газета «Голос України». Видання пише, що особистий доступ до лісового фонду держави завжди цікавив різного штибу ділків, силовиків, представників місцевих еліт та влади. Швидкі гроші, які можна заробляти на деревині, також зіштовхують інтереси деяких депутатів, котрі вважають лісові запаси своїх виборчих округів ледь не власною вотчиною. Ситуацію ускладнює й те, що нині активно втручається у процес і громадськість, котру здебільшого підміняють платні професійні активісти, які намагаються виконувати замовлення зацікавлених осіб й урізати свій кусень із цього пирога. Про те, як подолати їхній спротив реформуванню галузі, досліджували кореспонденти парламентської газети.

Український «Forbes» опублікував десятку найбільших платників податків на доходи фізичних осіб в країні за останні два роки. З їхніми прізвищами знайомить читачів газета «Сегодня». Лідером рейтингу став бізнесмен Рінат Ахметов: він сплатив до держскарбниці майже 380 мільйонів гривень. На другій сходинці – депутат від «Опозиційного блоку» Борис Колесніков, а замикає трійку лідерів Володимир Кличко: завдяки своїм спортивним успіхам боксер сплатив близько 76 мільйонів гривень.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG