Доступність посилання

ТОП новини

Поліція оголосила в розшук адвоката одного з російських ГРУшників


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві (архівне фото)
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві (архівне фото)

Управління поліції України в Одеській області заявило про розшук Юрія Грабовського, який є адвокатом одного з російських військових, суд над якими відбувається в Києві.

За даними правоохоронців, Грабовського вважають зниклим безвісти, про його місце перебування невідомо від 5 березня.

9 березня Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи двох російських військових Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова на 15 березня через те, що на засідання не з’явився один з адвокатів.

Грабовський 9 березня написав у Facebook, що йому «довелося виїхати з України не з власної волі» через побоювання за свою безпеку. Інших подробиць він не навів.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

XS
SM
MD
LG