Доступність посилання

ТОП новини

Трамп хвалився знайомствами з російськими олігархами – BloombergView


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Позиції кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо закордонної політики вибудувані довкола його бізнес-інтересів, пише американський політичний аналітик

Популярний республіканський кандидат у президенти США Дональд Трамп має бізнес-інтереси у Росії, а його політична позиція щодо Росії може бути пов’язана із бажанням отримати сприяння для його бізнес проектів з боку офіційної Москви. Про це у виданні BloombergView пише політичний аналітик Джош Рогін.

Хороші відносини між Вашингтоном та Москвою потенційно можуть обернутись прибутками для бізнес-конгломерату Трампа Trump Organization
Джош Рогін

«Трамп рідко говорить про те, як він десятиріччями намагався побудувати бізнес спочатку в СРСР, а потім у Росії. Хороші відносини між Вашингтоном та Москвою потенційно можуть обернутись прибутками для бізнес-конгломерату Трампа Trump Organization», – пише Рогін.

«Лише кілька років тому, в 2013-му, Трамп вів переговори із російським девелопером Арасом Агаларовим та іншими бізнесменами про будівництво у Москві копії девелоперського проекту Трампа SoHo у Москві. Іншим партнером Трампа в угоді по SoHo був Алекс Шапір, син грузинського мільярдера, російського девелопера Таміра Шапіра», – зазначає дослідник.

Сам Трамп до останнього часу не приховував інтересу у веденні бізнесу у Росії. «Мене приваблює російський ринок нерухомості. У мене прекрасні взаємини з багатьма росіянами, і я був у кімнаті із майже усіма олігархами», – заявив Трамп американському виданню The Real Estate Weekly у 2013.

Рогін пише, що Трамп здійснив подорож до СРСР у 1987-му з метою провести перемовини щодо будівництва готелів у Москві та Санкт-Петербурзі. За 10 років потому мільярдер розповідав виданню New Yorker про бізнес-мандрівки до Росії заради участі Trump Organization у проектах будівництва хмарочосів та готелів у Москві, включно із реконструкцією готелів «Москва» та «Росія».

За словами дослідника, у 90-х Трамп подорожував до Росії із девелопером Говардом Лобрером. Останній, за словами Трампа, інвестував значні суми у Росію і був одним із найкращих друзів нинішнього претендента на номінацію від Республіканської партії.

Попри те, що немає видимих підстав говорити, що прагнення Трампа заробити у Росії були успішними, мільярдер не відмовлявся від своїх планів. Так у 2008-му Trump Organization заявила, що планує будівництво елітних квартир та готелів у Москві, Санкт-Петербурзі та Сочі, а також ліцензувати бренд Trump для використання у інших проектах. Про це зокрема заявляв того року син Трампа у ході спеціалізованого заходу Real Estate in Russia.

Джош Рогін також зазначає, що син Трампа здійснив декілька мандрівок до Росії у розпал обвалу ринку нерухомості у США.

«Доки Трамп не став кандидатом у президенти, його жага стати популярним у Росії викликала менше занепокоєння. Тепер це вже конфлікт інтересів. Щонайменше можна говорити про порушення: позиції кандидата щодо закордонної політики дуже зручно вибудувані довкола його бізнес-інтересів. Але те, що добре для Trump Organization, не обов’язково є благом для США», – пише Рогін.

Коментуючи статтю, відомий американський журналіст Джемі Кірчик, відомий критикою Дональда Трампа та Кремля, зазначив, що Трампа можна би назвати «по суті російським олігархом».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG