Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко заперечує причетність до торгівлі з «Газпромом»


Ігор Порошенко
Ігор Порошенко

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заперечує свою причетність та причетність українського президента до компанії Intraco Management Ltd, яка торгує з «Газпромом».

«Українськими ЗМІ почала «гуляти» інформація про нібито причетність президента Порошенка та мене до компанії Intraco Management Ltd, яка, крім іншого, ніби займається «торгівлею з «Газпромом». Повідомляю: це «стара качка», яка вже розповсюджувалася не раз ще до появи інформації про «панамські офшори» і яка не має ніякого стосунку до дійсності. Чим взагалі ця компанія займається мені, природно, невідомо… українським журналістам варто було би перевіряти свої джерела, якщо, звичайно, вони насправді зацікавлені у подачі правдивої інформації», – написав Кононенко 5 квітня на своїй сторінці у Facebook.

4 квітня українське видання ЛІГА.net з посиланнями на дані митниці повідомило, що офшорна компанія Intraco Management Ltd, яка, за даними британської газети The Guardian, належить Петрові Порошенку та Ігореві Кононенку, займається торгівлею з дочірньою компанією російського «Газпрому».

3 квітня Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) і сайти світових ЗМІ опублікували матеріали, присвячені корупції у найвищих ешелонах влади в низці країн. Розслідування базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, Британські Віргінські острови).

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. Вони повідомляють, що знайшли важливу інформацію щодо 12 чинних чи колишніх лідерів держав та урядів світу. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG