Доступність посилання

ТОП новини

За два роки війни Донецьк став «містом старих» (огляд преси)


Газета «Сегодня» нагадує, що два роки тому колона бойовиків і військової техніки, залишивши Слов'янськ і Краматорськ, безперешкодно пройшла майже 100 кілометрів і увійшла в Донецьк. Видання стверджує, що за два роки бойовики угрупування «ДНР» перетворили життя городян в пекло, яке наполегливо видається за «будні молодої республіки, що розвивається». Донецьк перестав бути активним мегаполісом і перетворився в сумне містечко з померлою промисловістю і людьми, що борються за виживання. Безробіття, завмерлі будівництва і вічні свята – підсумок окупації. Про це «Сегодня» пише в матеріалі «За два роки війни Донецьк став «містом старих».

В Україні 47% коштів перебувають у нелегальному обігу, стверджує «Газета по-українськи». Найвигідніші бізнеси, крім бурштинового: вирубка лісів, видобуток вугілля, піску і гравію. Також дуже прибутково поставляти товари угрупуванням «ДНР»-«ЛНР». Ці бізнеси, за інформацією газети, поділені між підприємцями і депутатами. Дохід із кожного – від 1 до 5 тисяч доларів щодня. Однак для організації бізнесу необхідно займати високі посади, наголошує «Газета по-українськи» у статті «Податки платять з одного відсотка видобутого бурштину».

В цьому ж числі «Газета по-українськи» інформує, що з 11 липня вищі навчальні заклади починають прийом документів на вступ. Цього року кампанія триватиме два тижні замість трьох. А документи абітурієнтів прийматимуть тільки через інтернет. Цього року для вступу розглядатимуть лише сертифікат ЗНО за 2016-й. Тести за минулі роки – не дійсні. Про інші цьогорічні особливості вступу до вишів газета інформує в публікації «Абітурієнти можуть подавати документи у 15 вишів».

Хто допоможе тим, хто повертається з фронту? Про це розмірковує дописувач газети «День». Він наголошує на неготовності ділового світу України прийняти героїв до підприємств, трудових колективів, інших спільнот. Відтак, не розробивши механізмів для ефективної соціалізації воїнів АТО, органи влади продукують дедалі дошкульнішу для себе ж проблему соціальних низів. Відкинуті від корисних справ юнаки і чоловіки змушені шукати собі заробітків у сумнівних «господарів», представників тіньової економіки. Докладніше про це газета пише в публікації «Соціальна маскулинність: у пошуках «добрих господарів».

В інтерв’ю газеті «День» посол України в Канаді Андрій Шевченко розповів про очікування України від першого візиту канадського прем’єра Джастіна Трюдо, а також назвав дві речі, які було б варто запозичити в Канади. Це – організація роботи поліції та освіти. Що саме найбільше вразило дипломата, видання інформує в матеріалі «Дві конкретні цілі й одне надзавдання».

Україною прокотилася хвиля викрадень автомобілів у відомих особистостей. Газета «Сегодня» розповідає, з чим пов'язаний такий бум і як в цілому збільшилася кількість викрадень у 2016 році. За інформацією видання, кількість крадіжок авто в 1 кварталі 2016 року зросла на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG