Доступність посилання

ТОП новини

Україні і Польщі не варто повторювати помилки (огляд преси)


Російська агресія відсунула питання історичного україно-польського примирення у кінець пріоритетів українського політикуму і суспільства. І дарма, переконує газета «Голос України». Адже, як стверджує дописувач, використання Волинської трагедії путінським режимом у гібридній українсьо-російській війні очевидне. Це стосується не лише офіційних заяв, наукових та публіцистичних матеріалів, інтернет-порталів, а й діяльності проросійських рухів всередині держав. І не абсолютизуючи цей чинник, скидати його з рахунків теж не правильно. Зрештою, і в Україні, і в Польщі слід утриматися від подальших емоційних заяв і повернутися до виваженої та об'єктивної розмови. Адже відомо – щойно Україна і Польща сварилися, з цього мала зиск Росія. То ж чи варто знову наступати на ті самі граблі? – запитує дописувач газети у матеріалі «Рани болять незалежно від національності жертв».

Газета «Сегодня» коментує заяву заступника міністра у справах окупованих територій Георгія Туки про те, що в Україні розробляється нова стратегія з повернення легітимної української влади на Донбас і демілітаризація регіону. Цей процес повинен бути виключно військово-політичним, а не просто військовим, наголосив чиновник. Газета «Сегодня» дізнавалася, чи згодні з цим жителі окупованого бойовиками Донецька і яким вони бачать план повернення до складу України. Заголовок публікації – «Як в Донецк повернеться Україна».

Світові ціни на нафту знову почали падати, стверджує газета «Україна молода». Експерти видання прогнозують, що «чорне золото» найближчим часом знову коштуватиме дешевше. Проти дорогої нафти нині грають активність країн-видобувачів, успіхи американських сланцевих компаній – і зниження споживання бензину. Однак, вищі державні чиновники Росії – країни, яка чи не найбільше у світі потерпає від падіння нафтових цін, – тим часом створюють власну картину реальності. За їхніми прогнозами, нафта дорожчатиме. Чиї прогнози можуть справдитись і як це позначиться на політиці Кремля, «Україна молода» розповідає в публікації «Нафта: час дешевшати».

Що ближче у США до президентських виборів, то непрогнозованішими є результати перегонів, стверджує газета «День». Якщо раніше перевага представника Демократичної партії Гілларі Клінтон над республіканцем Дональдом Трампом сягала 10 відсотків, то тепер опитування громадської думки дають незначну перевагу нью-йоркському мільярдеру. З чим пов’язані такі зміни і чому Путін зацікавленийу перемозі Трампа, розповідає газета «День».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG