Доступність посилання

ТОП новини

У Полтаві анонімна група взяла відповідальність за розбиті меморіальні дошки загиблим бійцям


У Полтаві анонімна група, яка називає себе «Полтавские мстители», взяла на себе відповідальність за розбиті меморіальні дошки загиблим під час бойових дій на Донбасі полтавцям.

Відповідне відеозвернення оприлюднене у соцмережах. Чоловік, обличчя якого не видно, заявив, що меморіальні дошки раніше цього місяця «група активістів» розбила на «знак помсти… за звірства на Донбасі».

Звертаючись до «ще живих учасників АТО» і силових структур Полтави, невідомий на відео заявив, що «це лише початок».

Керівник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрій Сулаєв заявив Радіо Свобода, що дані про відео внесли до реєстру досудових розслідувань. У поліції додали, що посилили охорону меморіальних комплексів і дощок учасникам бойових дій на сході України і Небесній Сотні.

У Полтаві в ніч на 11 вересня невідомі розбили п’ять меморіальних дощок загиблим учасникам бойових дій на Донбасі. За цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), проводиться досудове розслідування. Після цього у Полтаві активісти та матері загиблих бійців провели мітинг біля будівлі поліції, де розгорнули транспарант з написом «Побили дошки – не поб’єте пам’ять!».

14 вересня в Полтаві вирішили усі меморіальні дошки загиблим на Донбасі військовим, у тому числі й розбиті, замінити на металеві. Відповідне рішення ухвалили під час зустрічі родичів загиблих на Донбасі бійців, керівника поліції Полтавщини Олега Беха і мера Олександра Мамая.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

За останніми даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі загинули 9640 людей.

XS
SM
MD
LG