Доступність посилання

ТОП новини

Значні суми готівки в е-деклараціях є доказом недовіри до банківської системи – Ослунд


@Shutterstock
@Shutterstock

Декларування українськими політиками та чиновниками значного багатства, вказує на те, що вони відповідально ставляться до зобов’язання інформувати громадськість про свої статки, що позитивно відрізняє Україну від Росії. Про це заявив відомий економіст Андерс Ослунд, коментуючи інформацію про значні суми готівки та майно, яке декларується в електронному Єдиному державному реєстрі декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави, або місцевого самоврядування.

«Українські новини переповнені повідомленнями про декларації посадовців. Вони справді декларують вражаюче багатство, а це вказує на те, що на відміну від Росії, в Україні до цього зобов’язання чиновники поставились серйозно», – заявив у Twitter Андерс Ослунд.

Водночас експерт зазначив, що декларування чиновниками значних сум готівки є доказом того, що чиновники не довіряють банківській системі.

«Найвідоміші українські чиновники декларують, що тримають по мільйону доларів готівкою вдома. Вони не довіряють банкам, євро чи гривні, жодних рублів», – заявив Ослунд.

Компліменти заслужила робота системи електронного декларування доходів і від директора Програми розвитку ООН в Україні Яна Томаса Хіємстра.

«Який потужний інструмент боротьби із корупцією», – твітує Хіємстра.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG