Доступність посилання

ТОП новини

З Алеппо евакуюють повстанців і цивільних


Автобуси, на яких мають вивозити людей
Автобуси, на яких мають вивозити людей

На сході сирійського Алеппо відбувається евакуація поранених. Як повідомляють співробітники Міжнародного комітету Червоного хреста, в операції беруть участь 100 волонтерів і 10 санітарних машин. Евакуювати планують 200 поранених, дехто з яких перебуває в критичному стані.

Як повідомляють сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, «швидкі» і автобуси приїхали з контрольованої урядом території і прибули на підконтрольну повстанцям частину Алеппо.

Новинна агенція Reuters з посиланням на представника рятувальних служб повідомила, що сирійські урядові сили вранці обстріляли колону з евакуйованими, яка готувалася виїжджати, поранивши щонайменше трьох людей.

Як повідомив Ахмед Свейд, один із поранених – представник цивільної оборони. Усіх поранених відвезли назад до оточеної території.

Державні сирійські ЗМІ повідомляють, що зі східних районів Алеппо мають евакуювати чотири тисячі повстанців і їхні родини.

Союзник Сирії, Росія заявила, що сирійська влада гарантувала безпеку повстанцям і їхнім родинам, яких евакуюють до північно-західного сирійського міста Ідліба.

Як заявило Міноборони Росії, російські солдати за допомогою безпілотників стежитиме за вивезенням людей на 20 автобусах і 10 «швидких» через гуманітарний коридор.

Повстанці і цивільні мали залишити східну частину Алеппо 14 грудня, але попередня домовленість про перемир’я, досягнута за посередництва Росії й Туреччини, провалилась.

Весь день 14 грудня в східній частині міста йшли запеклі бої – урядова армія відновила наступ на позиції повстанців після провалу попередньої домовленості про перемир’я.

XS
SM
MD
LG