Доступність посилання

ТОП новини

Бердянськ та Маріуполь більше не вважаються «тилами російських військ» – Шершень


Бердянськ та Маріуполь «більше не вважаються тилами російських військ» після обстрілу готелю «Дюна», зазначив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень
Бердянськ та Маріуполь «більше не вважаються тилами російських військ» після обстрілу готелю «Дюна», зазначив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень

Бердянськ та Маріуполь «більше не вважаються тилами російських військ» після обстрілу готелю «Дюна» 11 липня, зазначив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі Радіо Свобода.

«Мабуть, всі прекрасно розуміють, чому від початку просування наших військ на Південь, від початку ведення наступальних дій, від початку нашого контрнаступу вектори просування стали називати Бердянський та Мелітопольський. Так, наша очевидна стратегічна мета – деокупація, звільнення український земель на Півдні. Зрозуміло, що ми маємо сягнути узбережжя Азовського моря. Цілком очевидно, що ми опираємось на концепцію ефективного комплексного вогневого ураження противника, знищуємо потенціал ворога, його тили і логістику, матеріально-технічну базу, управлінські структури і командні пункти. Ось для цього ефективно працюють ракетні війська, влучно працює артилерія далекобійна», – каже Шершень в ефірі проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

За його словами, це процес, в якому визначальне значення мають «комплексні рішення».

«І варто зазначити, що об’єкти для ураження визначаються у штабах, де командування здійснює відповідне планування, координацію та реалізацію. Давайте себе похвалимо. Все ж таки ЗСУ – це інтелектуальна армія. І в цьому визначальними є лідерство, мотивація і об’єкт атаки, тобто чітко визначене завдання і мета, яку ми маємо», – підсумував Шершень.

11 липня в окупованому Бердянську Запорізької області протягом дня двічі лунали вибухи. Окупаційна влада тоді заявила, що система ППО запобігла спробі української атаки і збила ракети Storm Shadow.

Місто Бердянськ та Бердянський район російські війська окупували наприкінці лютого 2022 року.

Редакція Радіо Свобода не може незалежно перевірити цю інформацію через окупацію російськими військовими частини півдня України.

XS
SM
MD
LG