Доступність посилання

ТОП новини

Схід і захід України об’єднав автомайдан у центрі Києва


Київ – Автопробіг протесту, що стартував 21 березня одночасно у Львові і Луганську під гаслом «Відбери Україну в олігархів», об’єднав у п’ятницю на Європейській площі в Києві протестуючих заходу і сходу України. Колони з майже сотні автівок неодноразово зупиняли під час пробігу працівники ДАІ, не пускали до міст, забороняли мітинги представники місцевої влади.

Автопробіг «Марш протесту»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Близько 30 автомобілів підприємців зі Східної і Західної України прибули у п’ятницю на Європейську площу Києва для участі в акції протесту. Учасників автопробігу зустріло близько півсотні людей, які представляють різні громадські організації. Своєю акцією учасники автопробігу закликали захистити Конституцію, зупинити економічні репресії і соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва та економіки України.

«Ми приїхали з Луганська. Це східна колона. Ми виїхали 21-го числа о 12-й годині. Ми проїхали Луганську область, Алчевськ, Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Кривий ріг, Полтаву, Чернігів. Ми провели багато майданів. Ми бачили очі людей, яким набридло таке життя. Ми їхали з однією ціллю – об’єднатися, відстояти почуття свободи, почуття власної гідності», – говорить лідер незалежної профспілки підприємців Луганщини Ігор Забруцький.

За словами учасників автопробігу, співробітники Державтоінспекції через кожні 5 кілометрів зупиняли машини, влаштовували показову перевірку документів, аргументуючи свої дії розшуком автомобілів, які нібито брали участь у дорожньо-транспортних пригодах.

«Під вигаданими приводами зупиняли, вимагали звірити номери двигунів, перевірити документи. Як працює наше ДАІ, вам не потрібно розповідати», – ділилися враженнями учасники акції.

Їхні вимоги, що зводяться до декларації і політиканства – депутат

Мітингувальники вимагають не допустити ухвалення нової пенсійної реформи, провести індексацію зарплат і пенсій громадян у зв’язку з необґрунтованим підняттям цін на бензин і товари першої необхідності, а також внести зміни до Податкового кодексу щодо спрощеного оподаткування для підприємців середнього бізнесу.

«У західній колоні їхав шахтар із Луганська, їхав пенсіонер з Одеси, їхав підприємець зі Львова, їхав офіцер із Києва. Ми сьогодні показали, що, незалежно від середовища, сфери діяльності, національності, мови, Україна – одна-єдина. Ми за диктатуру Конституції і законодавства. І ми будемо стояти на сторожі того, щоб і інші чинили так само», – наголосив голова західної колони автопробігу Ігор Гурняк.

«Їхні вимоги зводяться просто до декларації і політиканства. Наша з вами задача – знайти баланс між потребою держави і потребою бізнесу. А задекларувати, щоб ніхто не платив, проте всі отримували послуги, такого нікому не вдасться зробити», – зазначив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олександр Пеклушенко.

Після фінішу автопробігу під гаслом: «Відбери у олігархів Україну, поверни її громадянам!» учасники мітингу планували ухвалити резолюцію і передати її представникам влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG