Доступність посилання

ТОП новини

Уривок з “Вечірньої Свободи”. Тема – надання політичного притулку Мельниченку і Мирославі Гонгадзе. Гості - урядовий секретар Кабміну Віктор Лисицький і політолог Володимир Полохало


Уривок з “Вечірньої Свободи”. Тема – надання політичного притулку Мельниченку і Мирославі Гонгадзе. Гості - урядовий секретар Кабміну Віктор Лисицький і політолог Володимир Полохало

Київ, 17 квітня 2001 -

В ефірі “Вечірня Свобода.” Гості -урядовий секретар Кабінету міністрів України Віктор Лисицький і політолог Володимир Полохало.

Ірина Халупа (київська студія):

“Я знаю, минулого тижня у приміщенні, де переховувався Микола Мельниченко з родиною, були спроби вбитися в це помешкання і їх захопити. Я знаю, що сім’я справді почувала себе під великою загрозою. Я також знаю, що Микола Мельниченко готовий піддатися аналізу “детектора брехні”, і його позиція чітка, відкрита - що за ним не стоять жодні спецслужби. Отже, Ваші коментарі.”

Віктор Лисицький:

“Дуже сумно спостерігати за цим. Офіцер безпеки зробив те, що він не мав права робити. Якби це зробила людина з вулиці, то це також не зовсім виглядає цивілізовано і коректно і вписується в етичні норми. А те, що офіцер безпеки зробив ці записи ( якщо він дійсно їх робив), то це виглядає за межами, як на мене, звичайної людської моралі. Не тільки президент, алей прем’єр, інші особи, які охороняються, - вони просто не повинні задумуватися, хто стоїть за їхнею спиною, хто їм допомагає.”

Ірина Халупа:

“Проте, йдеться про надання статусу біженців Мирославі Гонгадзе з дітьми та Миколі Мельниченку і його родині. Чи це може спричинити непорозуміння між США і Україною? Чи може це мати якісь геополітичні наслідки?”

Володимир Полохало:

“Що стосується Мирослави Гонгадзе, вона мала всі підстави, спілкуючись з нашими правоохоронними органами, отримати статус біженки. Це свідчить про те, що не все гаразд з правами людей в Україні. Світ про це знає. І треба бути самокритичним.

Віктор Лисицький:

“Хотілося б Вас підтримати. Але у нас часто-густо той чи інший недолік державного устрою першою чергою персоналізується. І це є справжня помилка. Це є загроза справжній демократії. Тому що це мені нагадує ті часи, при яких ми жили.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG