Доступність посилання

ТОП новини

Єгипетський президент Хосні Мубарак закликав Німеччину стати посередником


Єгипетський президент Хосні Мубарак закликав Німеччину стати посередником

Берлін, 25 квітня 2001 - У столиці Німеччини президент Єгипту Хосні Мубарак провів одноденні консультації з німецьким канцлером Ґергардом Шредером та міністром закордонних справ Йошкою Фішером. Під час розмов ішлося, насамперед, про роль Німеччини та Європейського Союзу у врегулюванні конфлікту на Близькому Сході.

Мубарак вже вдруге запропонував Німеччині взяти на себе роль посередника у розв’язанні близькосхідної проблеми. Вперше він заявив про це в жовтні 2000-го року під час візиту керівника німецького уряду до Єгипту. Тоді, однак, Ґергард Шредер однозначно відхилив таку можливість. Судячи з усього, позиція Німеччини не змінилася й сьогодні. Європейський Союз в цілому, та Німеччина зокрема, не можуть виконувати роль посередника на Близькому Сході замість Сполучених Штатів, - ще раз наголосив Ґергард Шредер і додав: вони можуть лише підтримувати США в їхніх потугах врегулювати конфлікт між Ізраїлем та палестинцями.

Таку думку висловив і міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер. Не слід переоцінювати можливості Німеччини у врегулюванні ізраїльсько-палестинського конфлікту, - зазначив глава зовнішньополітичного відомства ФРН після зустрічі з єгипетським лідером. Він, однак, запевнив, що Німеччина готова зробити свій внесок у налагодження миру на Близькому Сході в рамках тих заходів, що їх пропонує ЄС.

Тим часом, як заявив посол Ізраїлю в Німеччині Шимон Штайн, Іель-Авів сподівається, що Каїр зможе переконати палестинців відмовитися від подальших терористичних актів на Близькому Сході. Єгипет та Йорданія зацікавлені у врегулюванні конфлікту, щоб він не перекинувся на їхні міста,- сказав Шимон Штайн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG