Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська хроніка дня відставки уряду Ющенка


Парламентська хроніка дня відставки уряду Ющенка

Київ, 26 квітня 2001 - Виступаючи сьогодні на засіданні Верховної Ради, Віктор Ющенко наголосив, що уряд діяв в інтересах всього українського суспільства, не використовуючи при цьому фінансового і адміністративного ресурсів у корисливих цілях. На думку прем’єра, сьогодні в Україні створено умови для поліпшення життя українських людей.

Віктор Ющенко, зокрема, зазначив: “Я співчуваю тим українцям, які за останні роки втратили віру у краще майбутнє. Я прошу вибачення у цих українців.”

Пан Ющенко закликав представників усіх політичних сил у парламенті накласти мораторій на політичні акції, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Прем’єр запропонував у найближчі десять днів повернутися до політичної угоди між парламентом та урядом. Окрім цього, Ющенко висловив пропозицію подати кандидатури від депутатів для включення їх у центральні органи виконавчої влади і для роботи в урядових комітетах, а також призначити представника уряду у Верховній Раді зі складу депутатів.

У сесійній залі були присутніми 409 депутатів. Результати голосування щодо недовіри уряду такі: 262 голоси “за”, 69 –“проти”, 24 – “утрималися”.

За відставку уряду Ющенка проголосували фракції комуністів, “Трудової України”, СДПУ (о), Демократичного союзу, фракція “Регіони України” , а також фракції НДП, “Яблуко”, деякі позафракційні депутати.

Після відставки слово взяв народний депутат Ігор Юхновський. Він зазначив: “Нам усім ганьба. Ми своєю м’якістю і толерантністю дали можливість розвинутися владі комуністів і олігархів… Комуністи і олігархи! У вас немає народу України, у вас є гроші.”

Заключне слово взяв прем’єр Ющенко. Він зазначив, що демократія в Україні зазнала серйозної поразки.

Віктор Ющенко підкреслив, що не йде з політики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG