Доступність посилання

ТОП новини

Чи можливе приєднання до Києва найближчих до столиці населених пунктів?


Чи можливе приєднання до Києва найближчих до столиці населених пунктів?

Київ, 4 травня 2001 - Не зважаючи на загальноукраїнські негаразди, Київ вражає приїжджого провінціала розмахом житлового будівництва, новими станціями метро, можливістю знайти роботу, рівень оплати якої у півтора-два рази вищий, ніж деінде. Усе це активізує рух громадськості за приєднання найближчих до столиці населених пунктів до Києва. До того ж і мер Києва Олександр Омельченко висловлюється за такі зміни.

Столиця України і за радянських часів жила заможніше, а зараз в її активах- ще й іноземні інвестиції. На кожного киянина їх припадає по 500 доларів. Це приблизно втричі більше, ніж у Борисполі, хоча це місто з головним аеропортом країни привертає останнім часом велику увагу закордонних інвесторів.

Партнерами ж Києва є всесвітньовідомі корпорації, такі, як "Мак- дональдс", "Проктер енд Гембл", "Реемстма" та інші. При цьому кожен третій долар інвестицій надходить із Сполучених Штатів Америки.

|

Спостерігаючи за динамічним життям Києва, жителі довколишніх населених пунктів створили Міжрайонну громадську організацію "Разом з Києвом", домагаються проведення місцевих референдумів про приєднання довколишніх міст і селищ до столиці. Перша подібна угода підписана між столицею і Вишгородом, і передбачає спільне вирішення різних питань економічної і природоохоронної діяльності.

Ці об’єднавчі процеси активно підтримує колишній мер Києва, нині народний депутат України Іван Салій.

Але від позиції глави Київської обласної держадміністрації Анатолія Засухи залежить багато що. Представники його відомства поки що дотримуються тієї думки, що до ухвалення нового Муніципального кодексу ( який, до речі, регулюватиме і проведення місцевих референдумів, їх фінансування і так далі) дискусії про перекроювання обласної карти передчасні.

І ось останні повідомлення “Вечірнього Києва” із селища Коцюбинське. Ініціаторів приєднання до столиці тут всіляко залякують, їм ріжуть оббивки квартирних дверей. Місцеве чиновництво, як тут, так і в інших місцях, побоюється, що багатьом з них доведеться полишити теплі крісла і посади, які приносять неабиякі вигоди, особливо при різних операціях з земельними наділами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG